ПОСЕТА ГРАДСКОМ ЗАВОДУ ЗА ПЛУЋНЕ БОЛЕСТИ И ДЕЧЈОЈ КЛИНИЦИ У ТИРШОВОЈ

Oпштина Стари град захваљујући опредељењу општинског руководства али и својим средствима је у протеклих осам година уложила много новца не само на здравствене установе које се налазе на њеној територији већ и оне широм Београда.

Једна од њих је и Градски завод за плућне болести и туберкулозу. Овом Заводу који једини покрива Београд када су у питању анализе туберкулозе, општина је упутила донацију и износу од 1.200.000 динара за реализацију рачунарске мреже. Куповину. „Својим средстава купили смо 50 компјутера а захваљујући вашој помоћи повезали смо их у мрежу што нам много значи“ река је директорка Завода др Драгана Мандић приликом посете председнице општине госпође Мирјане Божидаревић и заменице др Ане Даниловић и уручила им захвалницу на досадашњој помоћи.

„За први долазак у наш Завод пацијентима није потребан упут а осим стандардних услуга , грађани могу посетити саветовалиште за астму, за хронични бронхитис и саветовалиште за родитеље деце болеле од астме и хроничног бронхитиса“, истакла је директорка Мандић.

Након обиласка Завода за плућне болести и туберкулозу, председница Мирјана Божидаревић и др Ана Даниловић, заменица председнице посетиле су Универзитетску дечју клинику у Тиршовој којој је општина помогла при набаци три монитора за праћење виталних функција. Монитори се налазе на кардиолошком одељењу на коме је иначе и највећи морталитет. „ Нажалост деца су нам много болесна“ рекла је приликом посете Ида Јовановић, начелник Кардиолошког одељења и захвалила се општини на помоћи јер ово није први пут да Стари град помаже ову установу.

У знак захвалности, председници Мирјани Божидаревић је в.д. директора Клинике доц. др Милан Ђукић осим захвалнице уручио и слику коју су деца сама нацртала.