POMOĆ ZA ODRŽAVANJE KONCERTA HORA „BRAĆA BARUH“

Pod pokroviteljstvom opštine Stari grad, hor „Braća Baruh“ održaće 4. marta u 20 časova na Kolarcu, koncert pod nazivom „Špansko sefardsko veče“. Organizaciju koncerta hora Jevrejske opštine u Beogradu, koji je prema nekim dokumentima najstariji jevrejski hor na svetu, najvećim delom je pomogla ambasada Španije.
Kao i za prethodne aktivnosti hora „Braća Baruh“, opština Stari grad je i ovoga puta sa 100.000 dinara, pomogla održavanje koncerta na Kolarcu. Podsećamo da je za nastup hora u novembru opština pomogla sa 70.000 dinara.
Program 4. marta biće vrlo specifičan. Pored solista iz Hora, nastupiće i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Zemunski kamerni orkestar. Program je poseban i po tome što će hor „Braća Baruh“ premijerno izvesti kompoziciju Koste Babića, koja je specijalno napisana za hor, orkestar i klavir. U programu će učestvovati i instrumentalisti orkestra.
Horom „Braća Baruh“ dirigovaće Đorđe Stanković a glavni organizator koncerta na Kolarcu je Marlena Pavlović, predsednica Hora.