KONTROLE ČIŠĆENJA SNEGA

Komunalni inspektori gradske opštine Stari grad, u današnjoj akciji izvršili su kontrole čišćenja snega sa ulica, trotoara i trgova. Inspekcijskim nadzorom bile su obuhvaćene sve starogradske ulice, kao i trgovi, stepeništa, podzemni prolazi i autobuska stajališta i tom prilikom izdali 88 usmenih rešenja, naplatili šest mandatnih kazni i podneli četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

„Opština Stari grad je dobila tonu i po soli koju je podelila svim školskim, predškolskim i zdravstvenim ustanovama kao i Klubu za stare. Takođe, građani su industrijsku so mogli da preuzmu i u dve mesne zajednice „Skadarlija“ ( Cetinjska 32) i „Varoš kapija“( Maršala Birjuzova 58)“ kaže Mileta Zarić, rukovodilac grupe poslova za komunalnu inspekciju.

Zbog novih padavina i prognoze meteorologa da nas u narednim danima očekuju sneg i poledica, ekipe JKP „Beograd put“ u punom sastavu i u dve smene rade na čišćenju beogradskih saobraćajnica. Ekipe JKP preduzeća „Beograd-put” od noćas, kada su počele obimnije padavine, neprestano čiste sneg i posipaju so i kalcijum-hlorid na ulicama prvog prioriteta. Zimska služba radi punim kapacitetom, tako da je u gradu angažovano 97 velikih kamiona s raonicima i posipačima, kao i 19 multikara za manje saobraćajnice. Na regionalnim putevima angažovana je 21 ekipa.
„ Kazne za preduzeća i pravna lica koja ne očiste sneg i led iznose od 5.000 do čak 500.000 dinara, a građani i preduzetnici koji ne ispune ovu obavezu moraće da plate 10.000 dinara. Oni koji ne očiste sneg i led ispred kuća i zgrada u kojima žive dužni su da na licu mesta plate kaznu od 2.500 dinar“, kaže Milet Zarić, rukovodilac poslova za komunalnu inspekciju gradske opštine Stari grad.