POMOĆ STAROGRAĐANA STIGLA U SMEDEREVSKU PALANKU I KRUPANJ

Gradska opština Stari grad dostavila je sinoć neophodnu pomoć u Sme­de­rev­sku Pa­lan­ku, gde je više od 800 osoba evakuisano iz svojih domova ugroženih poplavama. Neophodni, prehrambeni proizvodi, flaširana voda i sanitarno – higijenskim paketi upućeni su i u Krupanj.

Opština Stari grad danas je deo pomoćiposlala u hotel Prag gde je smešteno 15 ljudi iz nekoliko porodica iz Obrenovca, a kombi sa neophodnim namirnicama ponovo je krenuo za Smederevsku Palanku.

Opština Stari grad je tokom prethodnih dana uputila pakovanja flaširane vode, konzervi i gotovih jela, opreme za bebe, higijensko sanitarne pakete, i odeću Lajkovcu, Paraćinu, Užicu, Požegi, Ubu, Bajinoj Bašti, Trsteniku, Petrovcu, Svilajncu, Krupnju, i Smederevskoj Palanci, kolektivnim centrima u Beogradu, kao i beogradskim opštinama Obrenovac, Lazarevac, Palilula i Čukarica. Takođe, za pripadnike Policijske stanice Stari grad, koji su angažovani na evakuaciji stanovnika Obrenovca obezbeđeno je 34 para gumenih čizama.

Opština Stari grad zahvaljuje plemenitim Starograđanima i nesebičnim starogradskim volonterima, koji su ponovo pokazali humanost i solidarnost sa stradalim stanovništvom naše zemlje.

Nekoliko stotina sugrađana odazvalo se pozivu i donelo pomoć prethodnih dana, i još uvek je donose, u hol opštinske zgrade, u Makedonskoj 42, gde neprestano dežura pedesetak starogradskihvolontera – članova Volonterskog servisa Stari grad, kao i dobrovoljci – studenti, osnovci i srednjoškolci, koji pomoć sortiraju, pripremaju i utovaraju u kombije, koji ih potom otpremaju na najugroženija područja Srbije.

Naglašavamo da su stanovništvu stradalom u poplava najpotrebnije: oprema za bebe (hrana, pelene, flašice), konzervirana hrana, flaširana voda i higijensko-sanitarni paketi,a odeće i obuće ima u dovoljnim količinama!

Pomoć i dalje možete doneti u hol zgrade Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42, od 00 do 24 sata.

Neophodne informacije možete dobiti na telefon opštine Stari grad 3220-721.