ПОМОЋ СТАРОГРАЂАНА СТИГЛА У СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ И КРУПАЊ

Градска општина Стари град доставилa je синоћ неопходну помоћ у Сме­де­рев­ску Па­лан­ку, где је више од 800 особа евакуисано из својих домова угрожених поплавама. Неопходни, прехрамбени производи, флаширана вода и санитарно – хигијенским пакети упућени су и у Крупањ.

Општина Стари град данас је део помоћипослала у хотел Праг где је смештено 15 људи из неколико породица из Обреновца, а комби са неопходним намирницама поново је кренуо за Смедеревску Паланку.

Општина Стари град је током претходних дана упутила паковања флаширане воде, конзерви и готових јела, опреме за бебе, хигијенско санитарне пакете, и одећу Лајковцу, Параћину, Ужицу, Пожеги, Убу, Бајиној Башти, Трстенику, Петровцу, Свилајнцу, Крупњу, и Смедеревској Паланци, колективним центрима у Београду, као и београдским општинама Обреновац, Лазаревац, Палилула и Чукарица. Такође, за припаднике Полицијске станице Стари град, који су ангажовани на евакуацији становника Обреновца обезбеђено је 34 пара гумених чизама.

Општина Стари град захваљује племенитим Старограђанима и несебичним староградским волонтерима, који су поново показали хуманост и солидарност са страдалим становништвом наше земље.

Неколико стотина суграђана одазвало се позиву и донело помоћ претходних дана, и још увек је доносе, у хол општинске зграде, у Македонској 42, где непрестано дежура педесетак староградскихволонтера – чланова Волонтерског сервиса Стари град, као и добровољци – студенти, основци и средњошколци, који помоћ сортирају, припремају и утоварају у комбије, који их потом отпремају на најугроженија подручја Србије.

Наглашавамо да су становништву страдалом у поплава најпотребније: опрема за бебе (храна, пелене, флашице), конзервирана храна, флаширана вода и хигијенско-санитарни пакети,а одеће и обуће има у довољним количинама!

Помоћ и даље можете донети у хол зграде Градске општине Стари град, Македонска 42, од 00 до 24 сата.

Неопходне информације можете добити на телефон општине Стари град 3220-721.