POMOĆ PREDŠKOLSKOJ USTANOVI “DANICA JARAMAZ” IZ KOSOVSKE MITROVICE

Gradska opština Stari grad, odlukom Opštinskog veća na sednici koja je održana 22. aprila, obezbedila je novčanu pomoć u visini od 530.000 dinara Predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” iz Kosovske Mitrovice. Pomoć je namenjena za kupovinu električnog kazana i električnog šporeta u kome će se pripremati hrana za mališane iz dečijih vrtića.

U okviru manifestacije „Mala matura veliko srce“, koja je održana u maju prošle godine, zahvaljujući pomoći opštine Stari grad, Skupštine grada i mnogobrojnih kompanija u Beogradu je boravilo 1272 „malih maturanata“ sa Kosova i Metohije.

Opština je do sada više puta pomogla građanima u srpskoj enklavi Goraždevac. Opština je obezbedila boravak dece iz Goraždevca u odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, a novčana sredstva u iznosu od 1.350.000 dinara izdvojena su za OŠ “Janko Jovičević” iz Goraždevca za kupovinu agregata koji je obezbedio električnu energiju. Zatim, opština je obezbedila novac za opremanje laboratorije za hemiju i biologiju, kao i za kupovinu hemijskih sredstava za korišćenje bazena u krugu ove škole. Sredstvima iz budžeta opštine kupljeni su i kombajn, prskalica za žito i berač kukuruza za meštane koji se bave poljoprivredom.