STARI GRAD MISLI NA ŽIVOTNU SREDINU: POČELA REALIZACIJA PROJEKTA „OZELENI STARI GRAD“ U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I JKP „ZELENILO BEOGRAD “

Gradska opština Stari grad započela je realizaciju projekata „Ozeleni Stari grad” za koji je dobila sredstva od Ministarstva zaštite životne sredine čime  će naša opština u narednih nekoliko dana biti bogatija za nove drvorede.
Prve sadnice zajedno su posadili ministarka Irena Vujović, predsednik  opštine Stari grad Radoslav Marjanović i direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Boban Stanojević na potezu duž biciklističke staze od Spomenika braniocima Beograda ka Nebojšinoj kuli.  U sadnji  novog drvoreda učestvovali su i zamenik predsednika opštine Aleksandar Todorović kao i svi članovi opštinskog Veća Bojan Kalaba, Andreja Kesić, Nedeljko Jovanović, Nikola Blagojević i Branislav Zec

– Drago mi je što učestvujem u sadnji drvoreda za buduće generacije Beograđana. Važno nam je da ozelenimo što više gradskih zona, a u tom poslu ministarstvo je pouzdan partner gradovima i opštinama i nastavićemo da podržavamo dobre projekte – poručila je Vujović.
Radoslav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad naveo je da će se sadnja nastaviti i u narednim danima na prostoru naselja 25. maj.

– Krenuli smo od priobalja jer veliki broj naših sugrađana i komšija svoje slobodno vreme voli da provodi uz reku. JKP Zelenilo Beograd je u ranijem periodu zasadilo 93 sadnice jasena duž jedne strane šetališta a u narednim danima biće zasađene 34 nove sadnice. Novi drvoredi zasađeni tokom prošle i ove godine samo na keju imaće ukupno 127 novih stabala drveća. Cilj nam je da u narednim godinama na teritoriji naše opštine zasadimo veliki broj sadnica drveća kako bismo život u centru učinili boljim i prijatnijim. U ostvarenju tog cilja podrška Ministarstva zaštite životne sredine nam je važna i značajna, i nadam se da ćemo kroz ovakve konkretne projekte nastaviti saradnju – rekao je Marjanović.

Ministarka Vujović je podsetila da je za sufinansiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije, resorno ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara i dodala da je Stari grad među 38 opština i gradova kojima su dodeljena sredstva za tu namenu.

– Želim da pohvalim opštinu Stari grad i sve druge lokalne samouprave u Srbiji koje su kandidovale dobre projekte na našim konkurisma i time pokazale da je segmet zaštite životne sredine visoko postavljen u njihovom radu. Sve aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju kvaliteta životne sredine, a generisane su sa lokala, doprinose poboljšanju ukupne ekološke slike Srbije – istakla je Vujović.