СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ: ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ОЗЕЛЕНИ СТАРИ ГРАД“ У САРАДЊИ СА МИНИСТАРСТВОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ЈКП „ЗЕЛЕНИЛО БЕОГРАД “

Градска општина Стари град започела је реализацију пројеката „Озелени Стари град” за који је добила средства од Министарства заштите животне средине чиме  ће наша општина у наредних неколико дана бити богатија за нове дрвореде.
Прве саднице заједно су посадили министарка Ирена Вујовић, председник  општине Стари град Радослав Марјановић и директор ЈКП „Зеленило Београд“ Бобан Станојевић на потезу дуж бициклистичке стазе од Споменика браниоцима Београда ка Небојшиној кули.  У садњи  новог дрвореда учествовали су и заменик председника општине Александар Тодоровић као и сви чланови општинског Већа Бојан Калаба, Андреја Кесић, Недељко Јовановић, Никола Благојевић и Бранислав Зец

– Драго ми је што учествујем у садњи дрвореда за будуће генерације Београђана. Важно нам је да озеленимо што више градских зона, а у том послу министарство је поуздан партнер градовима и општинама и наставићемо да подржавамо добре пројекте – поручила је Вујовић.
Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град навео је да ће се садња наставити и у наредним данима на простору насеља 25. мај.

– Кренули смо од приобаља јер велики број наших суграђана и комшија своје слободно време воли да проводи уз реку. ЈКП Зеленило Београд је у ранијем периоду засадило 93 саднице јасена дуж једне стране шеталишта а у наредним данима биће засађене 34 нове саднице. Нови дрвореди засађени током прошле и ове године само на кеју имаће укупно 127 нових стабала дрвећа. Циљ нам је да у наредним годинама на територији наше општине засадимо велики број садница дрвећа како бисмо живот у центру учинили бољим и пријатнијим. У остварењу тог циља подршка Министарства заштите животне средине нам је важна и значајна, и надам се да ћемо кроз овакве конкретне пројекте наставити сарадњу – рекао је Марјановић.

Министарка Вујовић је подсетила да је за суфинансирање пројеката пошумљавања и озелењавања широм Србије, ресорно министарство издвојило 100 милиона динара и додала да је Стари град међу 38 општина и градова којима су додељена средства за ту намену.

– Желим да похвалим општину Стари град и све друге локалне самоуправе у Србији које су кандидовале добре пројекте на нашим конкурисма и тиме показале да је сегмет заштите животне средине високо постављен у њиховом раду. Све активности које су усмерене ка унапређењу квалитета животне средине, а генерисане су са локала, доприносе побољшању укупне еколошке слике Србије – истакла је Вујовић.