SRPC “MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ” – PONOVO RADI BAZEN

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić i predsednica opštine Stari grad Mirjanom Božidarević otvorili su 18. juna obnovljeni objekat zatvorenih bazena Sportsko rekreativnog poslovnog centra “Milan Gale Muškatirović” i Međunarodni plivački miting “NLB Trofej Beograda”.

Otvaranju su prisustvovali čelnici opštine Stari grad. Radovi su počeli prošle godine i za obnovu zatvorenih i otvorenih bazena, krova, staklene fasade i bazenske tehnike centra Opština je izdvojila je oko milijardu dinara.

Ponos Beograda

– Ovo je velika stvar za grad jer je Beograd poslednjih godina imao problem sa manjkom bazena. Otvaranjem vrhunskog bazena, kao i skorim završetkom radova na otvorenim bazenima Beograđani će dobiti jedan prelepi kompleks u kome mogu maksimalno da uživaju. U pripremi su i bazen u SC “11. april” u Novom Beogradu, kao i “balon” na Tašmajdanu, tako da će naši sportisti imati uslove da treniraju u svojoj zemlji – rekao je Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika i naš proslavljeni vaterpolo reprezentativac.

Predsednica Božidarević je izrazila zadovoljstvo što je dočekan dan kada je ponovo počeo da radi zatvoreni bazen. Otvoreni bazeni će uskoro biti u funkciji, najavila je predsednica, i podsetila prisutne da je objekat iz bezbednosnih razloga zatvoren još marta 2006. godine.

Zvezda plivačkog mitinga bila je reprezentativka Nađa Higl, koja je rekla da je jako srećna što je otvoren jedan ovako lep bazen koji će plivačima omogućiti najbolje uslove da se pripreme za Olimpijske igre u Londonu 2012. Predsednica Ronilačkog saveza Srbije Božana Ostojić istakla je da je zadovoljna naporima koje grad ulaže da bi osposobio sportske centre u Beogradu i da mlade generacije koje dolaze dobijaju nova mesta za druženje i rekreaciju.

Gradska opština Stari grad preuzela je brigu o sportskom centru 2005. godine. Radovi na rekonstrukciji počeli su prošle godine a za obnovu zatvorenih i otvorenih bazena, krova, staklene fasade i bazenske tehnike centra izdvojeno je oko milijardu dinara. Možemo slobodno reći da je obnovljeni SRPC „Milan Gale Muškatirović“ sa teniskim terenima na kojima se odigrava ATP turnir „Serbia open“ već sad postao ne samo sportski već i turistički centar i svakako ponos našeg grada.