OTVOREN SEDMI FIŠ FESTIVAL

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad u organizaciji udruženja „Dunav u srcu“, danas je otvoren sedmi po redu Fiš festival. Manifestacija koja se održava kod Kule Nebojša, pored ušća Save u Dunav trajaće od 5. do 8. septembra 2013. godine i okupiće vrhunske kuvare iz zemlje i regiona, a počela je kuvanjem bosanskog lonca.

Festival je otvorio predsednik opštine Dejan Kovačević izrazivši zahvalnost organizatorima Festivala koji je svoju popularnost stekao ne samo u Beogradu već u čitavom regionu.

– Zadovoljstvo mi je što mogu da vas pozdravim ispred GO Stari grad koja je pokrovitelj ove manifestacije od njenog osnivanja. Prepoznali smo njen značaj kako u kulturnom tako i u turističkom smislu jer osim dobre hrane, muzike i energije, ovo je prilika da promovišemo i naš grad Beograd i njegove reke-rekao je Kovačević. On je pozvao je sve Beograđane da dođu na Festival i da uživaju u specijalitetima vrhunskih majstora i da ova četiri dana trajanja Festivala provedu i u međusobnom druženju. Posetioci će ove godine imati priliku da osim u ribljoj čorbi i specijalitetima mediteranske kuhinje po prvi put uživaju i u bosansko- hercegovačkoj hrani. Za sve koji dođu organizatori su spremili i bogat muzički program, a predviđeno je i tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Između ostalih, otvaranju Festivala prisustvovao je i Dejan Stefanović, zamenik predsednika GO Stari grad, a Amir Hadžić, gost i predstavnik Sarajeva je ove godine zasadio drvo koje simbol ovog Festivala.