ОТВОРЕН СЕДМИ ФИШ ФЕСТИВАЛ

Под покровитељством Градске општине Стари град у организацији удружења „Дунав у срцу“, данас је отворен седми по реду Фиш фестивал. Манифестација која се одржава код Куле Небојша, поред ушћа Саве у Дунав трајаће од 5. до 8. септембра 2013. године и окупиће врхунске куваре из земље и региона, а почела је кувањем босанског лонца.

Фестивал је отворио председник општине Дејан Ковачевић изразивши захвалност организаторима Фестивала који је своју популарност стекао не само у Београду већ у читавом региону.

– Задовољство ми је што могу да вас поздравим испред ГО Стари град која је покровитељ ове манифестације од њеног оснивања. Препознали смо њен значај како у културном тако и у туристичком смислу јер осим добре хране, музике и енергије, ово је прилика да промовишемо и наш град Београд и његове реке-рекао је Ковачевић. Он је позвао је све Београђане да дођу на Фестивал и да уживају у специјалитетима врхунских мајстора и да ова четири дана трајања Фестивала проведу и у међусобном дружењу. Посетиоци ће ове године имати прилику да осим у рибљој чорби и специјалитетима медитеранске кухиње по први пут уживају и у босанско- херцеговачкој храни. За све који дођу организатори су спремили и богат музички програм, а предвиђено је и традиционално такмичење у кувању рибље чорбе.

Између осталих, отварању Фестивала присуствовао је и Дејан Стефановић, заменик председника ГО Стари град, а Амир Хаџић, гост и представник Сарајева је ове године засадио дрво које симбол овог Фестивала.