ОТВОРЕН ПРЕУРЕЂЕН ПАРКИЋ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У БАЛКАНСКОЈ

Заједничком акцијом ГО Стари град и ЈКП „Зеленило Београд“, преуређен паркић испред просторија Академије уметности , у Балканској 21, данас је свечано отворен. Ана Даниловић, заменица председнице општине пресекла је врпцу, а Душан Ђоковић, председник Академије уметности отворио шампањац кога је послужио присутним гостима и професорима ове установе.

– Паркић користе студенти али деца које родитељи овде доводе. Општина је финансирала а „Зеленило“ извршило радове (уређење површине и садња биљака), – изјавила је Ана Даниловић. Како је додала, у овај посао уложено је око 300 000 динара.

– Када смо први пут дошли овде, простор био је запуштен и неподесан. Трудили смо се да уредимо и не само ову зграду већ и околину, али је протеком година пропадао а омладина се скупљала ноћу и додатно упропашћавала зелену површину. Међутим, ове године смо, дошли у прилику да данас овај паркић поново отворимо. Он сад служи студентима који се налазе у просторијама (кабинетима, студијама, галеријама) . Када изађу напоље, ту могу и да уче, да се одморе и по новом закону попуше цигарету – рекао је Душан Ђоковић.

Он је апеловао на суграђане да ову урбану оазу одрже и очувају како би место сваког дана било све лепше и лепше.