OTVARANJE RENOVIRANIH PROSTORIJA UK PAROBROD

Pozivamo vas na otvaranje renoviranog prostora Ustanove kulture Gradske opštine Stari grad – Parobrod u četvrtak 18.4. u 19 časova.

Kao osnivač Parobroda, opština Stari grad je u potpunosti preuzela obiman i zahtevan posao rekonstrukcije svoje Ustanove kulture, vodeći računa da sve vreme dok su radovi trajali ustanova kulture ne prekida rad, pa su paralelno bila obezbeđena i sredstva za sve programske aktivnosti. radska opština Stari grad je prepoznala potrebu i značaj da se prostor, koji je decenijama namenjen programima obrazovanja, umetnosti i kulture pre svega osavremeni, privede nameni i postane dostupan svima koji žele da doprinesu razvijanju kulturnog identiteta naše opštine i grada Beograda.

Renoviranje i adaptacija potrajali su više od godinu dana, jer je poslovni prostor iz 1925. godine, posle skoro 9 decenija neprekidnog rada, trebalo posvetiti isključivo kulturi i umetnosti.

Radovi na adaptaciji prostora podrazumevali su nove elektro i termo – tehničke instalacije, ventilaciju i klimatizaciju, koja će omogućiti da prostor Parobroda radi 365 dana u godini, scensku rasvetu i zvuk za još kvalitetniju produkciju svih programa ali i lift za lica sa posebnim potrebama. Zidovi su osveženi, povećan je i korisni prostor koji će sada biti dostupan svima. Posle dugog i napornog posla na uređivanju unutrašnjosti jedne od najlepših zgrada u Beogradu, sada ponovo radi bioskop, a sa njim i teatar, DUPLEX galerija, kamerna muzička scena na spratu, scena za pop i rok u prizemlju, za džez i haus u podrumu. Baletska sala, sala za dečije radionice i 2 radioničarska aneksa, velika sala za predavanja i konferencije, biblioteka za literaturu iz oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna i stripa.U trenutku kada državni budžet predviđa rekordno niska sredstva za kulturu slobodno možemo reći da je ulaganje Gradske opštine Stari grad u sveobuhvatnu rekonstrukciju jedne institucije kulture – pravi podvig! Ponosni smo što možemo da vas pozovemo u goste prvih pravih prolećnih dana. Društvo će nam praviti LOLLOBRIGIDA i ZEMLJA GRUVA, ali i svi Starograđani i Beograđani kojima je Parobrod prirastao za srce.