OTVARA SE NOVO POZORIŠTE U BEOGRADU – TEATRIJUM

Ovog vikenda, tačnije u subotu 3. jula, otvara se pozorište Teatrijum, pod vedrim nebom u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. Svoje prve glumačke korake u nekadašnjem pozorištu u Kapetan Mišinom zdanju učinili su Petar Kralj, Vojislav Brajović, Ivan Bekjarev i mnogi drugi, a ove godine ”nultu” sezonu obeležiće pozorišni autorski projekti Tihomira Stanića, Petra Božovića ali i mladih neafirmisanih dramskih umetnika. Pored Tihomira Stanića, koji je autor ovog projekta, na konferenciji za novinare govorili su i rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Rektorka je izrazila uverenje da će ovaj zajednički projekat biti uspešan i navela da se raduje obnavljanju tradicije održavanja predstava na ovom jedinstvenom mestu.

Predsednik opštine istakao je da je obnavljanje pozorišne scene u Kapetan Mišinom zdanju od velikog značaja ne samo za opštinu Stari grad već i za ceo Beograd. ”Želimo prostor gde će mladi umetnici moći da se afirmišu i iskažu svoju umetničku slobodnu” rekao je okupljenima predsednik opštine i dodao da će Gradska opština Stari grad uvek pomoći i podržati projekte koji podstiču i promovišu mlade talente.