ORGANIZACIJA PRIJATELJI DECE URUČILA NAGRADE ZA ŠKOLSKU 2009/2010. GODINU

U svečanoj sali Osnovne škole „Mihailo Petrović Alas“ danas su uručene nagrade učenicima svih osnovnih škola Starog grada koji su učestvovali na takmičenjima i programima, koje tradicionalno organizuje organizacija Prijatelji dece Stari grad. Najveći uspeh postigli su učenici OŠ „Mihailo Petrović Alas“. Nagrade i diplome najuspešnijim učenicima iz osam osnovnih škola opštine uručila je predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević. Ona je na svečanoj priredbi čestitala svima poželevši im lep i zanimljiv letnji raspust.

Kroz takmičenja i ostale manifestacije prošlo je više od 5.000 učenika i 700 saradnika, nastavnika i vaspitača. Organizacija Prijatelji dece Stari grad decenijama u nazad organizuje takmičenja popularna kako među osnovcima tako i među srednjoškolcima: likovni konkursi, takmičenje „Zlatna sirena“, takmičenje recitatora, mladih pesnika i glumaca… Pokrovitelj programa Prijatelja dece Stari grad i ove školske godine bila je opština Stari grad, koja je obezbedila i novac za nagrade, knjige i diplome.

Drugo mesto, iza daleko najbolje škole „Mihailo Petrović Alas“, osvojili su učenici Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“, dok je treće mesto pripalo takmičarima iz OŠ „Braća Baruh“. Četvrto mesto pripalo je školi „Drinka Pavlović“, peto „Vuku Karadžiću“, šesto „Skadarliji“, sedmo „Draganu Kovačeviću“, dok je na osmom, poslednjem mestu OŠ „Stari grad“.