ОРГАНИЗАЦИЈА ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ УРУЧИЛА НАГРАДЕ ЗА ШКОЛСКУ 2009/2010. ГОДИНУ

У свечаној сали Основне школе „Михаило Петровић Алас“ данас су уручене награде ученицима свих основних школа Старог града који су учествовали на такмичењима и програмима, које традиционално организује организација Пријатељи деце Стари град. Највећи успех постигли су ученици ОШ „Михаило Петровић Алас“. Награде и дипломе најуспешнијим ученицима из осам основних школа општине уручила је председница општине Стари град Мирјана Божидаревић. Она је на свечаној приредби честитала свима пожелевши им леп и занимљив летњи распуст.

Кроз такмичења и остале манифестације прошло је више од 5.000 ученика и 700 сарадника, наставника и васпитача. Организација Пријатељи деце Стари град деценијама у назад организује такмичења популарна како међу основцима тако и међу средњошколцима: ликовни конкурси, такмичење „Златна сирена“, такмичење рецитатора, младих песника и глумаца… Покровитељ програма Пријатеља деце Стари град и ове школске године била је општина Стари град, која је обезбедила и новац за награде, књиге и дипломе.

Друго место, иза далеко најбоље школе „Михаило Петровић Алас“, освојили су ученици Основне школе „Краљ Петар Први“, док је треће место припало такмичарима из ОШ „Браћа Барух“. Четврто место припало је школи „Дринка Павловић“, пето „Вуку Караџићу“, шесто „Скадарлији“, седмо „Драгану Ковачевићу“, док је на осмом, последњем месту ОШ „Стари град“.