OPŠTINA PROSLAVILA CVETI, SLAVU I DAN OPŠTINE

Opština Stari grad svečano je danas proslavila Cveti, slavu i Dan opštine. Predsednica Mirjana Božidarević i gosti iz bratskih opština iz inostranstva položili su vence na spomen obeležje „Predaja ključeva“ na Kalmegdanu, mestu na kome je 1867. godine Ali-Reza Paša, poslednji turski muhafiz, simbolično predao ključeve srpskih gradova knezu Mihailu Obrenoviću.

Domaćini iz opštine Stari grad i delegacije iz bratskih opština iz Kotora, Bitolja i sa Kipra položili su vence i na spomenik grčkom pesniku Rigi od Fere. Gosti sa Kipra bili su Mr Andreas Gavrilidis, gradonačelnik Jermasoje iz Limasola i Pepi Orfanidu, član Veća te opštine. Iz opštine Centar iz Skoplja na slavi opštine bili su Vladimir Todorović, predsednik, i Violeta Alarova, nekadašnja predsednica, i iz Kotora Snežana Macić Stanaćev. Prilikom tradicionalnog sečenja slavskog kolača u Sabornoj crkvi otac Branko Topalović pozdravio je predsednicu opštine Mirjanu Božidarević i sve žitelje Starog grada i i pozdravio goste iz inostranstva.

Na svečanom prijemu u Aero klubu, predsednica opštine Mirjana Božidarević i načelnik Opšinske uprave Dejan Kovačević, uručili su nagrade zaposlenima za 30, 20 i 10 godina rada u opštini. Predsednica opštine tom prilikom dobila je i poklon od dekana Fakulteta likovnih umetnosti Slobodana Roksandića, grafiku poznatog slikara Vlade Veličkovića. Direktor Doma zdravlja „Stari grad“ dr Ljubiša Perišić čestitao je predsednici Božidarević slavu Cveti i zahvalio se na nesebičnoj podršci i finansijskoj pomoći koju opština pruža Domu zdravlja.