ОПШТИНА ПРОСЛАВИЛА ЦВЕТИ, СЛАВУ И ДАН ОПШТИНЕ

Општина Стари град свечано је данас прославила Цвети, славу и Дан општине. Председница Мирјана Божидаревић и гости из братских општина из иностранства положили су венце на спомен обележје „Предаја кључева“ на Калмегдану, месту на коме је 1867. године Али-Реза Паша, последњи турски мухафиз, симболично предао кључеве српских градова кнезу Михаилу Обреновићу.

Домаћини из општине Стари град и делегације из братских општина из Котора, Битоља и са Кипра положили су венце и на споменик грчком песнику Риги од Фере. Гости са Кипра били су Мр Андреас Гаврилидис, градоначелник Јермасоје из Лимасола и Пепи Орфаниду, члан Већа те општине. Из општине Центар из Скопља на слави општине били су Владимир Тодоровић, председник, и Виолета Аларова, некадашња председница, и из Котора Снежана Мацић Станаћев. Приликом традиционалног сечења славског колача у Саборној цркви отац Бранко Топаловић поздравио је председницу општине Мирјану Божидаревић и све житеље Старог града и и поздравио госте из иностранства.

На свечаном пријему у Аеро клубу, председница општине Мирјана Божидаревић и начелник Опшинске управе Дејан Ковачевић, уручили су награде запосленима за 30, 20 и 10 година рада у општини. Председница општине том приликом добила је и поклон од декана Факултета ликовних уметности Слободана Роксандића, графику познатог сликара Владе Величковића. Дирeктор Дома здравља „Стари град“ др Љубиша Перишић честитао је председници Божидаревић славу Цвети и захвалио се на несебичној подршци и финансијској помоћи коју општина пружа Дому здравља.