OPŠTINA I STRANI STUDENTI UREĐUJU ZELENU POVRŠINU

U saradnji sa studentima iz 57 zemalja sveta, koji su u poseti Beogradu u okviru Međunarodne studentske nedelje, Gradska opština Stari grad nastavlja akciju uređivanja zelenih površina. Tokom dvodnevne akcije, predstavnici opštine Stari grad i studenti iz inostranstva će najpre raščistiti i pripremiti zelenu površinu kod Šeih Mustafinog turbeta, a potom zasaditi žbunaste biljke, lavandu i stablo drveta.

– Odabrali smo ovu lokaciju zahvaljujući inicijativi stanara okolnih zgrada, koji su nam ukazali da je ovoj površini potrebno osveženje. U gradskoj sredini je svako zelenilo dragoceno i opština Stari grad će i u narednom periodu, zajedno sa komšijama, nastaviti da uređuje urbane džepove – rekla je predsednica Skupštine opštine Stari grad Mila Popović i izrazila zadovoljstvo jer će se i lokalna organizacija Crvenog krsta, ispred čijeg sedišta se nalazi ova površina uključiti u akciju, tako što će zalivati i održavati zasađene biljke.

Osim uređene zelene površine, koja će biti rezultat ove opštinske akcije, dodatnu vrednost čitavom projektu daje i činjenica da će studenti koji u okviru Međunarodne studentske nedelje pohađaju radionice na temu zelene infrastrukture u urbanim sredinama, osim teorijskih sa sobom poneti i praktična znanja, kao i osećaj da su svojim radom učinili da jedno malo parče Starog grada izgleda lepše.