ОПШТИНА И СТРАНИ СТУДЕНТИ УРЕЂУЈУ ЗЕЛЕНУ ПОВРШИНУ

У сарадњи са студентима из 57 земаља света, који су у посети Београду у оквиру Међународне студентске недеље, Градска општина Стари град наставља акцију уређивања зелених површина. Током дводневне акције, представници општине Стари град и студенти из иностранства ће најпре рашчистити и припремити зелену површину код Шеих Мустафиног турбета, а потом засадити жбунасте биљке, лаванду и стабло дрвета.

– Одабрали смо ову локацију захваљујући иницијативи станара околних зграда, који су нам указали да је овој површини потребно освежење. У градској средини је свако зеленило драгоцено и општина Стари град ће и у наредном периоду, заједно са комшијама, наставити да уређује урбане џепове – рекла је председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић и изразила задовољство јер ће се и локална организација Црвеног крста, испред чијег седишта се налази ова површина укључити у акцију, тако што ће заливати и одржавати засађене биљке.

Осим уређене зелене површине, која ће бити резултат ове општинске акције, додатну вредност читавом пројекту даје и чињеница да ће студенти који у оквиру Међународне студентске недеље похађају радионице на тему зелене инфраструктуре у урбаним срединама, осим теоријских са собом понети и практична знања, као и осећај да су својим радом учинили да једно мало парче Старог града изгледа лепше.