ODRŽANA LICITACIJA ZA ODREĐIVANJE KORISNIKA ZA POSTAVLJENJE TEZGI

U Gradskoj opštini Stari grad danas je održano javno nadmetanje za određivanje korisnika za postavljanje tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na javnim površinama u gradskoj opštini Stari grad. Konkursom su bile obuhvaćene 42 lokacije za prodaju štampe, umetničkih predmeta, čišćenje obuće, merenje telesne težine, prodaju svežeg i sušenog cveća i predmeta od cveća, kao i prodaju sladoleda, kestena i kukuruza.

Učesnici javnog nadmetanja su prihvatili početne cene propisane konkursnom dokumentacijom. Zanimljivo je da je licitacijom početna cena od 150 hiljada dinara na lokaciji u Rajićevoj ulici na kojoj je predviđeno postavljanje rasklopive tezge za prodaju umetničkih predmeta dostigla je čak cenu od 570 hiljada dinara.

Najveće interesovanje kao i prethodnih godina vladalo je za postavljanje konzervatora za prodaju sladoleda. Na javnom nadmetanju učestvovale su dve firme „Frikom” i „Froneri”, koje su za mesto za prodaju letnjih poslastica na Terazijama izdvojili 1.200.000 dinara, na uglu Čika Ljubine i najpoznatije beogradske štrafte 650.000 dinara, a za najatraktivnije lokacije duž Knez Mihailove ulice i do 2 miliona dinara. Od ukupno 27 lokacija, „Frikom” je zakupio 14, a „Froneri” 9 lokacija, a za četiri ponuđene lokacije za postavljenje konzertavtora za sladoled nije bilo zainteresovanih.

Tokom licitacije, koja je održana po svim pravilima javnog nadmetanja, za deset lokacija nije bilo zainteresovanih učesnika.

Ove godine će se od zakupa tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata u opštinski budžet sliti oko 26 miliona dinara.