ОДРЖАНА ЛИЦИТАЦИЈА ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ КОРИСНИКА ЗА ПОСТАВЉЕЊЕ ТЕЗГИ

У Градској општини Стари град данас је одржано јавно надметање за одређивање корисника за постављање тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама у градској општини Стари град. Конкурсом су биле обухваћене 42 локације за продају штампе, уметничких предмета, чишћење обуће, мерење телесне тежине, продају свежег и сушеног цвећа и предмета од цвећа, као и продају сладоледа, кестена и кукуруза.

Учесници јавног надметања су прихватили почетне цене прописане конкурсном документацијом. Занимљиво је да је лицитацијом почетна цена од 150 хиљада динара на локацији у Рајићевој улици на којој је предвиђено постављање расклопиве тезге за продају уметничких предмета достигла је чак цену од 570 хиљада динара.

Највеће интересовање као и претходних година владало је за постављање конзерватора за продају сладоледа. На јавном надметању учествовале су две фирме „Фриком” и „Фронери”, које су за место за продају летњих посластица на Теразијама издвојили 1.200.000 динара, на углу Чика Љубине и најпознатије београдске штрафте 650.000 динара, а за најатрактивније локације дуж Кнез Михаилове улице и до 2 милиона динара. Од укупно 27 локација, „Фриком” је закупио 14, а „Фронери” 9 локација, a за четири понуђене локације за постављење конзертавтора за сладолед није било заинтересованих.

Током лицитације, која је одржана по свим правилима јавног надметања, за десет локација није било заинтересованих учесника.

Ове године ће се од закупа тезги и других покретних привремених објеката у општински буџет слити око 26 милиона динара.