AUKCIJA USKRŠNJIH JAJA U OPŠTINI – PRIHOD ZA ŽENE ŽRTVE NASILJA

U susret uskršnjim praznicima Gradska opština Stari grad u saradnji sa Udruženjem žrtava nasilja “Ha’jr” organizovala je danas aukciju uskršnjih jaja, a novac prikupljen ovom prilikom namenjen je ženama i deci žrtvama nasilja za realizaciju programskih aktivnosti.

Članice Udruženja “Ha’jr” oslikale su i ukrasile drvena jaja i odredile početnu cenu od 5.000 dinara, a oko kupovine su se nadmetale brojne firme i pojedinci. Na današnjoj aukciji prikupljeno je ukupno 121.500 dinara.

– Sredstva koja smo skupili iskoristićemo za naše aktivnosti, ali i za kupovinu svega onoga što je potrebno deci od školskog pribora, knjiga do pravne i zdravstvene pomoći za sve naše članove. Udruženje “Ha’jr” ima saradnju sa svim verskim zajednicama i povodom velikih praznika organizuje slične akcije kako bi prikupili sredstva za normalan život žena i dece žrtava nasilja – kaže Hajrija Ramadani, predsednica Udruženja žrtava nasilja “Ha’jr”.

Tijana Vučetić, članica udruženja, kaže da se sa svojom ćerkom odaziva pozivima svih akcija koje imaju humanitarni karakter, jer iz iskustva zna koliko je svaka vrsta materijalne pomoći dobrodošla svima koji su se suočili sa ovim problemom.

– Kada se nađete u ovakvoj situaciji nedostatak novca jeste veliki problem sa kojim se suočavate, ali podjednako nam je važna i pažnja medija bez čije podrške ne bismo mogli da skrenemo pažnju javnosti na porodično nasilje koje je jedan od velikih problema našeg društva – kaže Tijana.

Aukciji je prisustvovao i ambasador Palestine u Srbiji Mohamed K. M. Nabhan.