OBELEŽENA DEČIJA NEDELJA U UDRUŽENJU ZA POMOĆ OSOBAMA SA SMETNJAMA U RAZVOJU “ŽIVIMO ZAJEDNO”

U okviru Dečije nedelje, koja je ove godine organizovana pod sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća”, Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Živimo zajedno” organizovalo je akciju besplatnog šišanja za svoje korisnike, u prostorijama udruženja na Studentskom trgu.
Udruženje “Živimo zajedno” danas je posetila zamenica predsednika Skupštine GO Stari grad Nevena Dodić, koja je najavila da će opština Stari grad obnoviti saradnju sa ovim udruženjem. Predsednik Udruženja “Živimo zajedno”Dejan Kozić upoznao je zamenicu predsednika Skupštine o aktivnostima koje zaposleni i volonteri ove organizacije sprovode tokom godine.
“Decu sa smetnjama u razvoju od malih nogu učimo da se navikavaju na druge ljude, da sede mirno u stolici kod frizera ili kod zubara. To je nešto što najmanje možemo da učinimo za njih. Postojimo od ’97. godine i naši projekti su prepoznati od strane brojnih državnih institucija, nevladinih organizacija, stranih fondacija i ambasada, kao najbolji u oblasti socijalne zaštite dece i omladine sa smetnjama u razvoju. Kao što je to slučaj svugde u svetu, najbitnija nam je podrška naše lokalne zajednice”, rekao je danas predsednik Udruženja “Živimo zajedno” Dejan Kozić.
Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Živimo zajedno” jedno je od pionira u našoj zemlji kada je reč o zapošljavanju osoba sa smetnjama u razvoju. Program je počeo pre skoro dve decenije a nastavlja se i dalje, pa su tako korisnici ovog Udruženja angažovani na poslovima sklapanja fascikli za izvoz, prikupljanju materijala za reciklažu – stakla, plastike i kartona, dok je za naredni period najavljeno i osnivanje dramskog studija za osobe sa posebnim potrebama.