NAJLEPŠI NOVOGODIŠNJI I BOŽIĆNI IZLOZI

U Kući Đure Jakšića danas je održana dodela nagrada za najlepši novogodišnji i božićni izlog. Ove godine u izboru je učestvovalo 20 izloga a žiri sastavljen od članova Saveta za Ekologiju (Andrea Simonov – predsednik Saveta, Mirjana Damjanović – zamenik predsednika, i članovi Saveta Dragana Tepšić, Nikola Petrović, Dejan Bošković, Dejan Stojanović i Duško Pejković) obišli su tokom decembra i januara meseca, teritoriju opštine Stari grad i imali su težak zadatak.

Za „Najlepši novogodišnji izlog“, već tradicionalno treću godinu za redom, nagradu je dobio Francuski institut u ulici Knez Mihailova 31, koji je aranžirala francuska dizajnerka Solin d’ Abovil a konceptualno je uobličen i ostvaren radom tima studenata sa Akademije lepih umetnosti na čelu sa profesorkom Draganom Marković. Prva nagrada za najlepši božićni izlog ove godine je pripala modnoj kući Nikolas, Terazije 39, čiji je aranžer i idejni tvorac bila Biljana Simonović. Drugo mesto je pripalo izlogu „LEGEND“ u ulici Knez Mihailova 16, kao delo aranžera Bogdana Petrovića, dok je treću nagradu osvojio izlog „Modelina“ u Hilandarskoj 1a sa kreativnim timom aranžera na čelu.

Prisutnima se obratila gospođa Mirjana Damjanović, zamenica predsednice Saveta za ekologiju, koja se zahvalila svim aranžerima izloga na trudu i zalaganju da centralnu gradsku opštinu učine još lepšom i na doprinosu duhu praznika koji su podelili sa našim sugrađanima.

Pobednicima u konkursu su podeljene diplome, statuete dživdžana kao i odgovarajuće novčane nagrade, 30.000 dinara za prvo, 25 hiljada dinara za drugo, 20 hiljada dinara za treće mesto, dok su ostalim učesnicima konkursa dodeljene pohvalnice.