НАГРАЂЕНИ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦИ

У Свечаној сали општине Стари град, Мирјана Божидаревић, председница општине и Ана Даниловић заменица председнице општине Стари град, данас су доделиле поклоне ђацима генерације и вуковцима основних школа (148) и ђацима генерације средњих школа (14).

Мирјана Божидаревић је честитала ученицима њихов велики успех и пожелела им да упишy жељене средње школе и факултете. Упутила је честитке и њиховим наставницима и породицама.

– Желим вам да будете срећни, весели, здрави и успешни. Да се остваре ваше жеље а општина ће бити ту да вам помогне да идете на такмичења.

Ана Даниловић је упознала награђене ученике са програмом „Креативни распуст“, „Канцеларије за младе“, наше општине.

– У сарадњи са установом културе „Пароброд“, „Канцеларија за младе“ организоваће током лета радионице: сликарства, вајарства и фотографије. Радионице ће се одвијати три пута недељно за младе узраста од 15 до 30 година. У „Пароброду“, на углу Капетан Мишине и Јевремове, биће организована и бесплатна школа салсе која ће трајати од 15. јула до 20. августа.

Ђаци генерације у 13 староградских средњих школа су: у „Правно пословној школи“, Дијана Ђуровић, У „Првој београдској гимназији“ Александра Мандић, „Првој економској“, Катарина Вучковић, ЕТШ „Никола Тесла“, Јован Марковић и Небојша Муљава, Музичка школа „Др Војислав Вучковић“, Дивна Тонтић, ЕТШ „Стари град“, Унгер Филип, Техничка школа „Дрво арт“, Данко Кујавић, Балетска школа „Лујо Давичо“, Марија Вујадиновић, Музичка школа „Мокрањац“, Маја Бацковић, „Трговачка школа“, Марија Јовановић, „Ваздухопловна академија“ Светлана Крковић, „Математичка гимназија“ Лука Миличевић и „Рачунарска гимназија“ Угљеша Стојановић.

Средњошколци су добили: дигитални фотоапарат, речник енглеског и iPod уређај.

У Основним школама ове године је било 148 вуковаца и ђака генерације. У ОШ „Скадарлија“, ђак генерације је Војислав Глигоровски, у „Краљ Петар Први“, Тијана Станић, у „Михаило Петровића Алас“, Душан Попадић, „Дринка Павловић“, Бајлер Никола, „Браћа Барух“, Борис Ралић, „Стари град“ Соња Љубисављевић, „Вук Караџић“, Јана Савкић, Математичка гимназија, Александар Левић.

Основци су добили, дигитални фотоапарат и CD са текстом „Мала шетња центром Београда“.