MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA „DANI BALTIKA“ I „TURKULTURA 2011“

 

Svečano otvaranje Multimedijalne izložbe povodom „Dana Baltika“ i projekta „Turkultura“ održana je 19. septembra u Ustanovi kulture GO Stari grad „Parobrod“.
Izložbu su otvorili Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i član Organizacionog odbora „Beograd-evropska prestonica kulture 2020“ i Ana Danilović, zamenica predsednika opštine Stari Grad a otvaranju je prisustvovao Peka Orpan, ambasador Republike Finske.

Reč je o svojevrsnim ličnim impresijama 25 odabranih putnika koji su uokviru projekta „Turkultura 2011“ posetili ovogodišnje evropske prestonice kulture – gradove Turku u Finskoj i Talin u Estoniji, od 18. do 25. juna ove godine. Izložbu,koja će trajati nedelju dana., pripremili su učesnici studijskog putovanja od materijala, fotografija, video zapisa i tviter statusa tokom posete.Projekat „Turkultura“je osmišljen kao iskustveno – edukativni proces za mlade sa Starog grada., kojiće, veruje se, doprineti da u što povoljnijoj poziciji, dočekamo trenutak kadaće naš grad zvanično postati evropska prestonica kulture za 2020. godinu.