NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI UČENICI MATEMATIČKE GIMNAZIJE

Gradska opština Stari grad i ove godine nagradila je najuspešnije mlade matematičare, učenike Matematičke gimnazije, osvajače medalja i priznanja na velikim ovogodišnjim takmičenjima: Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz matematike na Kipru, Balkanskoj olimpijadi iz informatike, u Rumuniji, Međunarodnoj olimpijadi iz fizike na Tajlandu, Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Holandiji i Međunarodnoj olimpijade iz astrofizike u Poljskoj. Novčane nagrade najuspešnijim učenicima, danas je u Matematičkoj gimnaziji uručila Mirjana Božidarević, predsednica GO Stari grad. Prisustvovao je i Srđan Ognjanović, direktor ove jedinstvene gimnazije u Srbiji koja je nedavno obeležila jubilej 45, godina od osnivanja.

Za osvojenu zlatnu medalju na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz matematike na Kipru, sa po 30.000,00 dinara, nagrađeni su Marijana Vujadinović i Maksim Stokić, a takođe, za zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Holandiji, nagrađen je i Teodor fon Burg.

Za osvojenu srebrnu medalju na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz matematike na Kipru, 20.000,00 dinara dobio je Branko Grbić, a za osvojenu srebrnu medalju na Balkanskoj olimpijadi iz informatike koja se održala u Rumuniji, nagrađen je i Aleksa Stanković. Za srebrne medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike na Tajlandu (20.000,00 dinara pripalo je Ognjenu Markoviću i Marku Kuzmanoviću.

Za srebro na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike koja se održala u Holandiji, nagrađeni su Igor Spasojević i Stevan Gajović, dok su za osvojene srebrne medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz astrofizike u Poljskoj, po 20.000,00 dinara) dobili Stefan Anđelković i Ognjen Marković

Za osvojenu bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja se održala na Tajlandu, 10.000 dinara pripalo je Stefanu Stanojeviću, a za bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Holandiji, sa 10.000,00 dinara nagrađen je Rade Špegar.

Takođe, za osvojenu bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz astrofizike u Poljskoj, sa 10.000,00 dinara nagrađen je Filip Živanović, koji je takođe nagrađen i za pohvalu na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike koja se održala u Holandiji, sa 5.000 dinara. Pohvalu na Međunarodnoj olimpijadi iz astrofizike u Poljskoj, osvojio je Stefan Badža, kome je takođe pripalo 5 000 dinara.

– Ovim simboličnim nagradama želimo da vas podstaknemo da nastavite tako lepo da učite i radite i osvajate rezultate. Gradska opština Stari grad je veoma ponosna što se Matematička gimnazija nalazi na njenoj teritoriji i što smo u prilici da sarađujemo sa učenicima i profesorima. To nam predstavlja veliko zadovoljstvo i želimo da nastavimo u tom pravcu. Vama želim uspeha u svemu. Do sada ste pokazali fantastične rezultate i želim vam da tako i nastavite i da budete srećni i zadovoljni u životu. Sa nekima od vas se već više puta viđamo ali dolaze sad i mlade generacije pa ćete ih verovatno uputiti kako se postižu ovakvi rezultati i kako se osvajaju medalje na međunarodnim olimpijadama iz matematiče, fizike i astrofizike – poručila je prisutnim učenicima Mirjana Božidarević.