MINISTAR TOMISLAV MOMIROVIĆ I PREDSEDNIK OPŠTINE RADOSLAV MARJANOVIĆ OBIŠLI RADOVE NA REKONSTRUKCIJI PARKA U PANČIĆEVOJ ULICI I PROSTOR BUDUĆEG LINIJSKOG PARKA


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović obišli su radove na rekonstrukciji parka u Pančićevoj ulici i lokaciju na kojoj će u narednom periodu početi izgradnja velikog Linijskog parka.

Rekonstrukcija parka u Pančićevoj ulici biće završena do 31. maja, čime će mališani i njihovi roditelji, koji žive u ovom delu Dorćola dobiti novi prostor u kome će provoditi svoje slobodno vreme. Predviđeno je da podloga na igralištu bude izrađena od gume, kako bi mališani bili bezbedniji tokom igranja.


Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović istakao je da su za opštinu podjednako važni i „veliki“ projekti poput izgradnje Linijskog parka, ali „mali“ projekti, kao što je uređenje parka u Pančićevoj ulici i izgradnje novog dečjeg igrališta.


„U godinama koje su ispred nas želimo da uredimo javne prostore koji se nalaze na donjem Dorćolu, da imamo što veći broj novih parkova, novih zelenih platoa i uređenih parking mesta poput nedavno završenog parkinga u Dubrovačkoj 22. Istovremeno želimo da zajedno sa gradom Beogradom i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radimo na realizaciji velikog projekta kao što je Linijski park, čime će se direktno unaprediti kvalitet života Starograđana“, izjavio je predsednik opštine Radoslav Marjanović i izrazio veliku zahvalnost radnicima JKP „Zelenilo Beograd“, koji su u veoma kratkom roku završili veliki posao i izgradili još jedan park na teritoriji Starog grada.
„Želim da se zahvalim Gradskoj opštini Stari grad i gradu Beogradu na svim aktivnostima koje sprovode kako bi ovaj prostor koji je decenijama služio za kargo saobraćaj i prevoz opasnih tereta, postao jedan od najlepših parkova u Evropi. Izgradnjom Linijskog parka, ovaj deo Starog grada dobiće prelep park prilagođen potrebama svih građana, obogaćen kulturnim i sportskim sadržajima, sa puno zelenila, koji će predstavljati najbolju moguću vezu između reke i donjeg Dorćola“, rekao je ministar Momirović.


Plan detaljne regulacije za projekat Linijskog parka, naći će se na javnom uvidu već sredinom maja, dok se njegovo usvajanje u Skupštini grada Beograda očekuje u julu mesecu ove godine. Linijski park biće dugačak 4,6 kilometara i površine 48 hektara, a prostiraće se od Beton hale do Pančevačkog mosta.