МИНИСТАР ТОМИСЛАВ МОМИРОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПАРКА У ПАНЧИЋЕВОЈ УЛИЦИ И ПРОСТОР БУДУЋЕГ ЛИНИЈСКОГ ПАРКА


Mинистар грaђeвинaрства, сaoбрaћajа и инфрaструктуре Toмислaв Moмирoвић и прeдсeдник Градске oпштинe Стaри грaд Рaдoслaв Maрjaнoвић обишли су радове на реконструкцији парка у Панчићевој улици и локацију на којој ће у наредном периоду почети изградња великог Линијског парка.

Реконструкција парка у Панчићевој улици биће завршена до 31. маја, чиме ће малишани и њихови родитељи, који живе у овом делу Дорћола добити нови простор у коме ће проводити своје слободно време. Предвиђено је да подлога на игралишту буде израђена од гуме, како би малишани били безбеднији током играња.


Председник општине Стари град Радослав Марјановић истакао је да су за општину подједнако важни и „велики“ пројекти попут изградње Линијског парка, али „мали“ пројекти, као што је уређење парка у Панчићевој улици и изградње новог дечјег игралишта.


„У годинама које су испред нас желимо да уредимо јавне просторе који се налазе на доњем Дорћолу, да имамо што већи број нових паркова, нових зелених платоа и уређених паркинг места попут недавно завршеног паркинга у Дубровачкој 22. Истовремено желимо да заједно са градом Београдом и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, радимо на реализацији великог пројекта као што је Линијски парк, чиме ће се директно унапредити квалитет живота Старограђана“, изјавио је председник општине Радослав Марјановић и изразио велику захвалност радницима ЈКП „Зеленило Београд“, који су у веома кратком року завршили велики посао и изградили још један парк на територији Старог града.
„Желим да се захвалим Градској општини Стари град и граду Београду на свим активностима које спроводе како би овај простор који је деценијама служио за карго саобраћај и превоз опасних терета, постао један од најлепших паркова у Европи. Изградњом Линијског парка, овај део Старог града добиће прелеп парк прилагођен потребама свих грађана, обогаћен културним и спортским садржајима, са пуно зеленила, који ће представљати најбољу могућу везу између реке и доњег Дорћола“, рекао је министар Момировић.


План детаљне регулације за пројекат Линијског парка, наћи ће се на јавном увиду већ средином маја, док се његово усвајање у Скупштини града Београда очекује у јулу месецу ове године. Линијски парк биће дугачак 4,6 километара и површине 48 хектара, а простираће се од Бетон хале до Панчевачког моста.