SA NOVOM APLIKACIJOM BRŽE DO PARKING MESTA NA STAROM GRADU


Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović prisustvovao je prezentaciji rada nove verzije aplikacije „Parking servisa“ za plaćanje usluga ovog javnog preduzeća, koja je održana danas u garaži „Obilićev venac“.

JKP „Parking servis“ Beograd unapredio je, novim interaktivnim rešenjima, aplikaciju za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg slobodnog parking mesta, koja se može preuzeti sa Google Play-a i App Store-a.

„Puštanje u rad nove verzije aplikacije „Parking servis“ odraziće se i na unapređenje kvaliteta života stanovnika opštine Stari grad. Naime, stanari, koji su korisnici povlašćene karte za parkiranje, od sada u aplikaciji dobijaju obaveštenje o isteku pretplate, ali mogu i onlajn, bez odlaska na blagajne „Parking servisa“, da plate i produže važenje ove stanarske parking karte. Takođe, na inicijativu opštine Stari grad, u julu ove godine, počeće se sa ugradnjom još 2000 parking senzora na prostoru oivičenom ulicama Cara Dušana, Francuska, Vasina, Uzun Mirkova i Pijarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška). Tako će vozači putem aplikacije imati uvid u slobodna mesta u zoni pod senzorom, a aplikacija će ih i navoditi do tog mesta. Tako će moći brže da dođu do slobodnog parking mesta, što će u mnogome skratiti potragu, koja u centru traje i do 40 minuta. Skraćenjem vremena kruženja automobilima po zoni, smanjiće se i emisija štetnih gasova, potrošnja goriva i gužve u saobraćaju“, izjavio je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.


Stanari zoniranog područja, od sada putem nove verzije Aplikacije mogu da plate i povlašćenu parking kartu, ukoliko su registrovani na elektronskom šalteru „Parking servisa“. Uz pomoć Aplikacije korisnik može elektronski da plati parkiranje i u garaži, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima. Potrebno je samo da skenira karticu, koju je preuzeo na ulasku u parkiralište, i plaćanje obavi onlajn, direktno iz aplikacije, putem platne kartice ili sredstvima deponovanim na aplikaciji.

JKP „Parking servis“ je za sve korisnike svojih usluga pustio u rad i novi elektronski šalter na adresi www.eparking.rs