MILAN MILISAVLJEVIĆ U „GVARNERIJUSU“

U ponedeljak, 8. juna, u 20 časova, solista Metropoliten opere, violista Milan Milisavljević, održaće koncert u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“ i tako zatvoriti ciklus humanitarnih koncerata za pomoć deci iz Svratišta. Milisavljević je trenutno treća solo viola njujorškog orkestra, a u „Gvarnerijusu“ će premijerno nastupiti uz klavirsku saradnju Arpada Pecvarija. Na programu koncerta će biti i dve kompozicije Kartera i Barnsa koje do sada nisu izvođene u Beogradu.
Pokrovitelji ciklusa su GO Stari grad i i Centar lepih umetnosti „Gvarnerijus“.
Milan Milisavljević je rođen u Beogradu 1976. godine. Magistrirao je violu na Univerzitetu Indijana u klasi prof. Atara Arada i trenutno završava doktorat iz muzičkih umetnosti na univerzitetu „Rajs“ u Hjustonu, gde mu je mentor prof. Džejms Danam.
Dobitnik je nagrada na takmičenjima kao što su Aspen Končerto (prvo mesto) i Lajonel Tertis u Engleskoj (specijalna nagrada), a plasirao se među prvih šest violista na Međunarodnom takmičenju nemačkog radija u Minhenu 2004. godine.
Kao solista, Milisavljević je nastupao sa Minhenskim kamernim orkestrom i Aspen simfonijom. Aktivno se bavi kamernom muzikom, redovno nastupajući sa svojim gudačkim kvartetom čije sedište je njujorška sala „Bardžmjuzik“, a u kamernoj muzici je sarađivao i sa članovima kvarteta Gvarneri, Mendelson i Konkord.

Podsećamo da su Gradska opština Stari grad i „Gvarnerius“ u aprilu pokrenuli ciklus humanitarnih koncerata za pomoć dečjem Svratištu u Krfskoj ulici u Beogradu. Seriju koncerata je otvorio violinista Jovan Kolundžija, a u ciklusu su nastupili i bend Rajko i sopran Dragana Tomić.

Pozivamo sve da kupovinom karata ili uplatom donacije, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija i da prisustvuju vrhunskom koncertu. Gradska opština Stari grad otvorila je namenski račun za uplate 840 – 744151843 – 84, model: 97, poziv na broj 44-018.