ZAHVALNICA OPŠTINI STARI GRAD

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo prosvete organizovalo je 4. juna prijem na kome su dodeljene zahvalnice predstavnicima kompanija, insitucija, beogradskih opština i osnovnih škola koje su ove godine učestvovale u manifestaciji “Mala matura – Veliko srce“. U ime Gradske opštine Stari grad zahvalnicu je primio Risto Raco, član Opštinskog veća.

Manifestacija je realizovana od 8. do 12. maja četvrtu godinu zaredom. U Beogradu je boravilo 1272 “malih maturanata” sa Kosova i Metohije, čiji su domaćini bili vršnjaci iz 118 beogradskih osnovnih škola sa 13 gradskih opština.

Akcija je, kako navodi Ružica Milić, načelnik odeljenja za prosvetu i zdravstvo ministarstva za KiM, zahtevna u smislu organizacije i finansijskih sredstva, ali su je i ove godine podržale brojne kompanije, ustanove, institucije, grad Beograd, gradske opštine, javna preduzeća i pojedinci.

Najveće programske aktivnosti, u kojima su učestvovali svi domaćini i njihovi gosti, bile su: utakmica Partizan – Jagodina, sportski dan na Adi Ciganliji i koncert u Sava centru. Koncert je održan 11. maja, uz direktan prenos na RTS-u, a učestvovali su: Slobodan Boda Ninković, Dečji hor Čarolija, Leontina, Tijana Dapčević, Ivana Negativ, Goca Tržan, Blagoje Rogač, Dobrica Erić, ZANA, Amadeus bend, Miki Perić, Ivana Jordan, Nevena Božović, Legende, SARS, Aleksandra Perović i Željko Samardžić.

Manifestaciju su podržale i finansijski pomogle brojne kompanije i institucije, među kojima se posebno ističu: EPS, NIS, Dunav osiguranje, Frikom, Mc Donald’s, Koca Kola, Beo zoo vrt, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, JP “Ada Ciganlija” i gradske opštine: Stari grad, Savski venac, Vračar, Zvezdara, Novi Beograd, Zemun, Rakovica, Čukarica, Voždovac, Palilula, Surčin, Grocka i Obrenovac.