MEĐUNARODNI DAN MLADIH POD SLOGANOM „TVOJ KORAK KA EVROPI“

Mladi Beograda i ove godine proslavili na Trgu Republike svoj dan, 12. avgust Međunarodni Dan mladih na hepeningu pod sloganom „Tvoj korak ka Evropi“, u organzaciji Kancelarije za mlade grada Beograda. Program je trajao od 12 do 16 časova. Gradsku opštinu Stari grad predstavljali su kordinatori njene kancelarije koji su zainteresovanama delili propagandni materijal. Događaju je prisustvovala i Snežana Samardžić-Marković, ministarka za omladinu i sport.

Celodnevna proslava ponudila je zabavu uz dobru muziku koju su puštali mladi domaći Dj-evi Poseban trenutak bilo je svečano uručenje interrejl karata za 240 mladih dobitnicika koji su ih osvojili na konkursu „Interrejl za mlade Beograđane“. Ovim je na simboličan način Kancelarija za mlade ujedno obeležila prvu godinu svog rada. Više od polovine karata dodeljeno je mladima koji nikada nisu putovali.

Značajan deo proslave obeležila je i akcija „Skockajte budžet“ koju organizuju Pro Concept i BIRN Srbija, kao deo projekta „Oko javnih finansija“, a koja je svim zainteresovanima ponudila mogućnost da rasporede 656 milijardi dinara iz državnog budžeta, odnosno raspodele imaginarni novac koji predstavlja budžet za 2010. godinu, u skladu sa svojim prioritetima, svakom od 26 ministarstava.