МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ ПОД СЛОГАНОМ „ТВОЈ КОРАК КА ЕВРОПИ“

Млади Београда и ове године прославили на Тргу Републике свој дан, 12. август Међународни Дан младих на хепенингу под слоганом „Твој корак ка Европи“, у органзацији Канцеларије за младе града Београда. Програм је трајао од 12 до 16 часова. Градску општину Стари град представљали су кординатори њене канцеларије који су заинтересованама делили пропагандни материјал. Догађају је присуствовала и Снежана Самарџић-Марковић, министарка за омладину и спорт.

Целодневна прослава понудилa je забаву уз добру музику коју су пуштали млади домаћи Dj-еви Посебан тренутак било је свечано уручење интеррејл карата за 240 младих добитницика који су их освојили на конкурсу „Интеррејл за младе Београђане“. Овим је на симболичан начин Канцеларија за младе уједно обележила прву годину свог рада. Више од половине карата додељено је младима који никада нису путовали.

Значајан део прославе обележила је и акција „Скоцкајте буџет“ коју организују Pro Concept и BIRN Србија, као део пројекта „Око јавних финансија“, а која је свим заинтересованима понудила могућност да распореде 656 милијарди динара из државног буџета, односно расподеле имагинарни новац који представља буџет за 2010. годину, у складу са својим приоритетима, сваком од 26 министарстава.