IZLOŽBA „TERRATORIA“ U KNEZ-MIHAILOVOJ

Gradska opština Stari grad i centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ iz Kikinde, poklanjaju Beogradu od 12. avgusta u okviru programa „Kultura za susedstvo“, izložbu „Terratoria“ u javnom prostoru Knez-Mihailove ulice. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za danas u 19 sati. Umetničke predmete i skulpture od gline izradili su studenti centra iz Kikinde. Pokrovitelj i organizator izložbe je Opština Stari grad na predlog Milice Pekić, koja je bila selektor vizuelnog programa prošlogodišnjeg Belefa. Po završetku izložbe, sva umentička dela biće poklonjena obrazovnim i zdravstvenim institucijama ili će biti postavljene u parkovima i sličnim javnim prostorima.

– Svi se sećaju divnih statua terakote koje su već dva leta izložene u prostoru u Knez Mihailove i Trga Republike. Na žalost, ove godine nisu u okviru Belef-a, ali smo na preporuku prof. Marka Ladušića, jednog mladog profesora sa primenjenih umetnosti stupili u kontakt sa ljudima koji održavaju tu koloniju terakote i gde mladi umetnici i studenti primenjenih

umetnosti idu u Kikindu i prave te figure. Ovoga puta organizator je samo opština Stari grad, a figure mladih umetnika biće ponovo iznete i izložene u javnom prostoru – rekla je Ana Danilović, zamenica predsednika opštine, prilikom gostovanja na televiziji Studio B.

Izložba će sigurno trajati naredne dve nedelje i njeno trajanje nije ograničeno. Kako je rekla zamenica predsednika opštine Ana Danilović, ljudi zaista vole da prolaze tako lepim prostorima i predelima grada.