KORPE ZA OTPATKE ZA POTREBE KUĆNIH LJUBIMACA

Savet za ekologiju opštine Stari grad pokrenuo je akciju postavljanja korpi za otpatke sa dodatkom za pseći – ”dogipot” na području Dunavskog keja i najugroženije zone u Hilandarskoj, Vlajkovićevoj i Kopitarevoj gradini. Promocija projekta i svečanost povodom postavljanja 23 ”dogipota” planirana je za 22. april, Dan planete Zemlje. Opština Stari grad finansirala je kupovinu korpi i štampanje reklamnog materijala sa ukupno 268 400 dinara.

U okviru nastavka pomoći školstvu, na sednici Opštinskog veća, Prvoj beogradskoj gimnaziji opredeljeno je 900 000 dinara za nabavku deset računara. četiri računarska projektora, kompjuterske stolice, tri klima uređaja i druge prateće opreme za kabinetsku nastavu.
Takođe, osnovnoj školi „Dragan Kovačević“ pripašće 380 000 dinara za izradu projekta i izvođenje radova za gromobranske instalacije, hidratansku mrežu i protivpožarnu zaštitu. Istoj školi opredeljeno je još 154 960 dinara za nabavku opreme za fizičko vaspitanje. Reč je o dva bicikla, dve pokretne trake, dva trenažera za veslanje i osam malih strunjača.
Osnovnoj školi „Stari grad“ dodeljeno je 220 000 dinara za nabavku materijala za izradu čiviluka i popravku stolica i klupa, stalaže i dodatnu opremu.