КОРПЕ ЗА ОТПАТКЕ ЗА ПОТРЕБЕ КУЋНИХ ЉУБИМАЦА

Савет за екологију општине Стари град покренуо је акцију постављања корпи за отпатке са додатком за псећи – ”догипот” на подручју Дунавског кеја и најугроженије зоне у Хиландарској, Влајковићевој и Копитаревој градини. Промоција пројекта и свечаност поводом постављања 23 ”догипота” планирана је за 22. април, Дан планете Земље. Општина Стари град финансирала је куповину корпи и штампање рекламног материјала са укупно 268 400 динара.

У оквиру наставка помоћи школству, на седници Општинског већа, Првој београдској гимназији опредељено је 900 000 динара за набавку десет рачунара. четири рачунарска пројектора, компјутерске столице, три клима уређаја и друге пратеће опреме за кабинетску наставу.
Такође, основној школи „Драган Ковачевић“ припашће 380 000 динара за израду пројекта и извођење радова за громобранске инсталације, хидратанску мрежу и противпожарну заштиту. Истој школи опредељено је још 154 960 динара за набавку опреме за физичко васпитање. Реч је о два бицикла, две покретне траке, два тренажера за веслање и осам малих струњача.
Основној школи „Стари град“ додељено је 220 000 динара за набавку материјала за израду чивилука и поправку столица и клупа, сталаже и додатну опрему.