KONKURS ZA NAJBOLJI CRTEŽ U „HAOSU“

Galerija „Haos“ poziva mlade umetnike, do 40 godina starosti, koji neguju crtež kao likovni izraz, da pošalju svoje radove sa prijavama na konkurs koji će trajati od 22. novembra do 04. decembra. Nagrada za crtež se dodeljuje iz fonda „Vladimir Veličković“ a njen novčani iznos je godišnji prihod umetnikove nacionalne penzije.

Prošlogodišnji laureati – Nemanja Mate Đorđević i Aleksandar Bunčić izlagaće u galeriji „Haos“ od 21. decembra do sredine januara 2011, kada će biti objavljen laureat ili laureati za ovu kalendarsku godinu. Treća dobitnica Ana Knežević je tokom februara meseca ove godine već imala svoju samostalnu izložbu u galeriji „Haos“.

– Mi podržavamo mlade talentovane stvaraoce koji posebno neguju u svom opusu crtež, bilo da su slikari, grafičari, vajari ili primenjaši.

U saradnji sa akademikom Vladimirom Veličkovićem ustanovljena je nagrada za crtež koja se dodeljuje na kraju svake kalendarske godine – kaže Borka Božovi ć, umetnički direktor galerije „Haos“ .

Izložbu Nemanja Mate Đorđević i Aleksandar Bunčić će u utorak, 21. decembra u 20 sati, otvoriti akademik Vladimir Veličković.