POLICAJCI MESECA OKTOBRA

Na sednici Opštinskog veća održanoj danas, 25. novembra, Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad nagradila je najbolje policajce i vatrogasce za oktobar 2010. godine. Novčanu nagradu u visini od 5.000 dinara i nezvanično priznanje “Policajac meseca” za oktobar 2010, pripali su Milosavu Stikoviću, Nikoli Zubovuću i Aleksandru Krstiću iz Policijske stanice „Stari grad”, Slobodanu Jekiću iz „Rečne policije“, kao i pripadniku vatrogasne brigade Aleksandru Zdravkoviću.

-Prijavljen sam za ovu nagradu, najviše zbog mog rada na nacrtu projekta „Policija u zajednici“, koji govori o poboljšanju saradnje policije i opštine sa građanima i uključivanje građana u rad na sopstvenoj bezbednosti, a sve u skladu sa nacionalnom strategijom policije, u cilju usklađivanja sa standardima EU – rekao nam je inspektor Aleksandar Krstić.

Vatrogasac Aleksandar Zdravković kaže da su ga kolege prijavile za ovu nagradu, zbog njegovog isticanja u vatrogasnim intervencijama koje su inače uvek rizične i opasne po život.

Opština Stari grad tradicionalno, već osmu godinu za redom nagrađuje najuspešnije policajce i vatrogasce sa svoje teritorije. Tokom proteklih godina, opštinsku nagradu dobilo je više od 400 policajaca, koji su se posebno istakli na očuvanju javnog reda i mira, imovine i bezbednosti građana Starog grada. U ovoj, 2010. godini, za nagrađivanje „Policajaca meseca“ opština je iz budžeta izdvojila 300.000 dinara.