„KAO NEKAD – DA SE VI PITATE“: UPOZNAVANJE SA ISKUSTVOM GRADA ŠAPCA

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać prisustvovao je sastanku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića sa meštanima sela Ribara i Petkovice kako bi se upoznao sa procesom glasanja za namensko trošenje budžetskih sredstava u mesnim zajednicama, koji se uspešno sporovdi u ovom gradu.

– Ovo je odlična ideja. Ljudi koji žive u šabačkim lokalnim mesnim zajednicama mogu ponosno da kažu da je ovaj proces krenuo iz njihovog sela. Od naredne godine pridružićemo se projektu, a već smo pokrenuli akciju „Kao nekad – DA SE VI PITATE“, jer naš cilj nije da se bavimo visokom politikom nego realnim životnim potrebama i problemima sa kojima se suočavaju naši sugrađani – rekao posle sastanka u Ribarima predsednik Marko Bastać.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je istakao da je važno što postoji interesovanje drugih lokalnih samouprava za ovaj projekat, i pozvao sugrađane da izađu na glasanje 3. decembra. Petkovica će odlučivati o predlogu da se iskopa dubinski bunar za selo, a MZ „Ribari” o izgradnju trotoara, pomoći dobrovoljnim davaocima krvi, razvoju sporta i kulture i održavanju groblja.

– Građani hoće sami da odlučuju, a ne da donosim odluke u njihovo ime. Sa nestrpljenjem čekamo da na proleće počnu radovi jer će to motivisati one koji se nisu uključili u proces odlučivanja da naredne godine budu deo zajedničke priče – zaključio je predsednik MZ „Ribari” Željko Savić.

Gradska opština Stari grad je pokrenula akciju „Kao nekad – DA SE VI PITATE“, a na zahtev sugrograđana održane su tribina o novom Zakonu o stanovanju i sastanci koji se tiču ozelenjavanja urbanih džepova i međublokovskih površina. Cilj ove akcije je oživljavanje mesnih zajednica, održavanje aktivne komunikacije sa sugrađanima i stvaranje uslova za učešće Starograđana u donošenju odluka na lokalnom niovu.

– Upoznavanje sa projektom Šapca je još jedno dragoceno iskustvo u procesu koji je neophodan za uspešan razvoj i unapređenje svakodnevnog života jedne lokalne zajednice – istakao je ovim povodom predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.