„КАО НЕКАД – ДА СЕ ВИ ПИТАТЕ“: УПОЗНАВАЊЕ СА ИСКУСТВОМ ГРАДА ШАПЦА

Председник општине Стари град Марко Бастаћ присуствовао је састанку градоначелника Шапца Небојше Зеленовића са мештанима села Рибара и Петковице како би се упознао са процесом гласања за наменско трошење буџетских средстава у месним заједницама, који се успешно споровди у овом граду.

– Ово је одлична идеја. Људи који живе у шабачким локалним месним заједницама могу поносно да кажу да је овај процес кренуо из њиховог села. Од наредне године придружићемо се пројекту, а већ смо покренули акцију „Као некад – ДА СЕ ВИ ПИТАТЕ“, јер наш циљ није да се бавимо високом политиком него реалним животним потребама и проблемима са којима се суочавају наши суграђани – рекао после састанка у Рибарима председник Марко Бастаћ.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је истакао да је важно што постоји интересовање других локалних самоуправа за овај пројекат, и позвао суграђане да изађу на гласање 3. децембра. Петковица ће одлучивати о предлогу да се ископа дубински бунар за село, а МЗ „Рибари” о изградњу тротоара, помоћи добровољним даваоцима крви, развоју спорта и културе и одржавању гробља.

– Грађани хоће сами да одлучују, а не да доносим одлуке у њихово име. Са нестрпљењем чекамо да на пролеће почну радови јер ће то мотивисати оне који се нису укључили у процес одлучивања да наредне године буду део заједничке приче – закључио је председник МЗ „Рибари” Жељко Савић.

Градска општина Стари град је покренула акцију „Као некад – ДА СЕ ВИ ПИТАТЕ“, а на захтев сугрограђана одржане су трибина о новом Закону о становању и састанци који се тичу озелењавања урбаних џепова и међублоковских површина. Циљ ове акције је оживљавање месних заједница, одржавање активне комуникације са суграђанима и стварање услова за учешће Старограђана у доношењу одлука на локалном ниову.

– Упознавање са пројектом Шапца је још једно драгоцено искуство у процесу који је неопходан за успешан развој и унапређење свакодневног живота једне локалне заједнице – истакао је овим поводом председник општине Стари град Марко Бастаћ.