KAJAKAŠI SA DORĆOLA TREĆI NA DRINSKOM SPUSTU

Na prvenstvu Srbije u kajaku na divljim vodama za pionire i kadete, koje je održano 28. avgusta na Drini kod Bajine Bašte, mladi kajakaši sa Dorćola osvojili su zavidno treće mesto u disciplini spust.

Članovi Kajak rafting kluba “25. maj 1847” kući su doneli sedam medalja: Ksenija Plaznić u displini za pionire, dok su medalje osvijili i članovi pionirskih štafeta Marta Paripović, Zoja Lukić, Nikola Ristanović, Andrej Tomić i Dragoslav Ristanović.

Gradska opština Stari grad pokrenula je program besplatne škole kajaka i raftinga u Sportskom centru “Milan Gale Muškatirović” za sve zainteresovane školarce od trećeg do osmog razreda iz osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji opštine u školskoj 2017/2018. godini.

Kajak rafting klub “25. maj 1847” obezbedio je trenere, sportsku opremu, kajake jednosede, vesla, pojaseve, rafting i drugu opremu za spasavanje na vodi. Program besplatnih treninga “Naučimo da veslamo kajak i raft” ima za cilj popularizaciju ovog sporta među decom školskog uzrasta.