FIŠ FEST OD 30. AVGUSTA DO 2. SEPTEMBRA NA PLATOPU KOD KULE NEBOJŠA

Na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojša, od 30. avgusta do 2. septembra biće održan dvanaesti po redu Fiš Fest Beograd. Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, od 16 sati, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca.

Festival okuplja najbolje kuvare iz našeg regiona: BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji će pored riblje čorbe, spremati i brojne druge specijalitete.

Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu „kuvarski šou“. Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari“ za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara.

Na štandovima na platou biće održana tradicionalna prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Posetioci će moći da uživaju u nautičkoj izložbi plovila. Za najmlađe sugrađane biće organizovan zabavan i interaktivan program.

Svakog dana biće održavani muzički koncerti. Nastupiće Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Apsolutno romantično, Koton Pikers, Tvajlajt, Nikola Grbić Grba i Tinitus Band i Rok lavirint.