JOVAN KOLUNDŽIJA ZA DECU U SVRATIŠTU

Koncertom Jovana Kolundžije, uz klavirsku pratnju Nade Kolundžije, sinoć je počeo ciklus dobrotvornih koncerata : „Mi brinemo za decu iz svratišta – pridružite se i vi!“ u Centru lepih umetnosti „Gvarnerijus“. Na programu su bila dela Baha, Krajslera, Sen Sansa i ciganske melodije Sarasate.

Koncertu su prisustvovali ispred opštine Stari grad, Mirjana Božidarević, predsednica opštine, Ana Danilović, zamenica predsednice opštine i članovi Opštinskog veća Risto Raco i Slobodan Petrović.

Mirjana Božidarević, predsednica opštine istakla je da je Opština poslala pozive za koncerte na 200 adresa i da još jednom poziva sve pojedince, kompanije i ustanove da kupovinom kompleta karata za četiri koncerta po ceni od 5.000 dinara, ili uplatom donacije, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija i da se nada da će se građani i firme u mnogo većem broju odazvati da uplate pomoć za Svrtište, nego što su večeras prisutni na vrhunskom umetničkom programu u „Gvarnerijusu“.

Jovan Kolundžija je rekao da je svestan da je osiromašenoj srednjoj klasi teško da izdvoji 5.000 dinara za karte, ali da su u Centru lepih umetnosti spremni da izađu u susret svim građanima koji žele da čuju vrhunske mlade umetnike čiji koncerti slede, i da se nada da će uspešne kompanije i pojedinci, koje su u mogućnosti, pomoći deci u Svratištu a da on sam, uvek rado učestvuje na humanitarnim koncertima.

Rajko Radović, mladi kantautor iz Londona nastupiće 15. aprila, u 20 časova u „Gvarnerijusu“, Dragana Tomić, sopran, dobitnica Godišnje nagrade narodnog pozorišta za najbolje ostvarenu opersku ulogu, 5. maja, i Milan Milisavljević, treća solo viola orkestra Metropoliten opere u Njujorku, 7. juna.

Gradska opština Stari grad otvorila je i poseban, namenski račun za uplatu i pomoć dečjem Svratištu broj 840 –744151843-84, model 97, poziv na broj 44-018.