ЈОВАН КОЛУНЏИЈА ЗА ДЕЦУ У СВРАТИШТУ

Концертом Јована Колунџије, уз клавирску пратњу Наде Колунџије, синоћ је почео циклус добротворних концерата : „Ми бринемо за децу из свратишта – придружите се и ви!“ у Центру лепих уметности „Гварнеријус“. На програму су била дела Баха, Крајслера, Сен Санса и циганске мелодије Сарасате.

Концерту су присуствовали испред општине Стари град, Мирјана Божидаревић, председница општине, Ана Даниловић, заменица председнице општине и чланови Општинског већа Ристо Рацо и Слободан Петровић.

Мирјана Божидаревић, председница општине истакла је да је Општина послала позиве за концерте на 200 адреса и да још једном позива све појединце, компаније и установе да куповином комплета карата за четири концерта по цени од 5.000 динара, или уплатом донације, помогну онима којима је помоћ најпотребнија и да се нада да ће се грађани и фирме у много већем броју одазвати да уплате помоћ за Свртиште, него што су вечерас присутни на врхунском уметничком програму у „Гварнеријусу“.

Јован Колунџија је рекао да је свестан да је осиромашеној средњој класи тешко да издвоји 5.000 динара за карте, али да су у Центру лепих уметности спремни да изађу у сусрет свим грађанима који желе да чују врхунске младе уметнике чији концерти следе, и да се нада да ће успешне компаније и појединци, које су у могућности, помоћи деци у Свратишту а да он сам, увек радо учествује на хуманитарним концертима.

Рајко Радовић, млади кантаутор из Лондона наступиће 15. априла, у 20 часова у „Гварнеријусу“, Драгана Томић, сопран, добитница Годишње награде народног позоришта за најбоље остварену оперску улогу, 5. маја, и Милан Милисављевић, трећа соло виола оркестра Метрополитен опере у Њујорку, 7. јуна.

Градска општина Стари град отворила је и посебан, наменски рачун за уплату и помоћ дечјем Свратишту број 840 –744151843-84, модел 97, позив на број 44-018.