IZLOŽBA RADOVA DECE I VASPITAČA PREDŠKOLSKE USTANOVE „DEČJI DANI“

Predškolska ustanova „Dečji dani“ ove godine proslavlja jubilej – 95 godina postojanja i rada. Tim povodom u holu opštine Stari grad danas je otvorena izložba keramike, zajedničkih radova dece i vaspitača iz svih vrtića koji se nalaze u sklopu jedne od najstarijih predškolskih ustanova u Srbiji. Izložba retko viđenih radova dece do 7 godina realizovana je zahvaljujući donaciji iz 2008. godine kada je opština Stari grad Predškolskoj ustanovi „Dečji dani“ poklonila peć za pečenje gline.

Kako je objasnila direktorka Predškolske ustanove „Dečji dani“ Jasna Vukliš, na izložbi je predstavljeno mnogo predmeta kao što su vaze, šolje, tanjiri, uramljeni dečji crteži i ukrasi, nastali kao rezultat zajedničkog rada dece i vaspitača.

„Čitava ova godina posvećena je ovom jubileju. U Dečijem kulturnom centru imali smo horsko predstavljanje, ovakvim i sličnim izložbama predstavljamo likovno stvaralaštvo, dok ćemo dramsku radionicu promovisati predstavama u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu. Završna predstava biće održana 6. juna u Ateljeu 212“, najavila je direktorka PU „Dečji dani“ Jasna Vukliš.

Otvaranju izložbe najmlađih sugrađana prisustvovao je i član Veća opštine Stari grad Andreja Milivojević, koji je istakao da je ulaganje u vrtiće Starog grada jedan od prioriteta rada opštine.

„Opština Stari grad uvek investira u projekte za najmlađe i na svaki način se trudimo da izađemo u susret zahtevima Predškolske ustanove „Dečji dani“. Pre nekoliko godina smo pomogli tako što smo kupili peć za pečenje gline, koja se koristila u kreativnim radionicama kroz koje je prošlo mnogo mališana iz naših vrtića. Ova izložba je dokaz da su sve kreativne ideje sprovedene u delo“, rekao je Andreja Milivojević.