ИЗЛОЖБА РАДОВА ДЕЦЕ И ВАСПИТАЧА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧЈИ ДАНИ“

Предшколска установа „Дечји дани“ ове године прославља јубилеј – 95 година постојања и рада. Тим поводом у холу општине Стари град данас је отворена изложба керамике, заједничких радова деце и васпитача из свих вртића који се налазе у склопу једне од најстаријих предшколских установа у Србији. Изложба ретко виђених радова деце до 7 година реализована је захваљујући донацији из 2008. године када је општина Стари град Предшколској установи „Дечји дани“ поклонила пећ за печење глине.

Како је објаснила директорка Предшколске установе „Дечји дани“ Јасна Вуклиш, на изложби је представљено много предмета као што су вазе, шоље, тањири, урамљени дечји цртежи и украси, настали као резултат заједничког рада деце и васпитача.

„Читава ова година посвећена је овом јубилеју. У Дечијем културном центру имали смо хорско представљање, оваквим и сличним изложбама представљамо ликовно стваралаштво, док ћемо драмску радионицу промовисати представама у Атељеу 212 и Народном позоришту. Завршна представа биће одржана 6. јуна у Атељеу 212“, најавила је директорка ПУ „Дечји дани“ Јасна Вуклиш.

Отварању изложбе најмлађих суграђана присуствовао је и члан Већа општине Стари град Андреја Миливојевић, који је истакао да је улагање у вртиће Старог града један од приоритета рада општине.

„Општина Стари град увек инвестира у пројекте за најмлађе и на сваки начин се трудимо да изађемо у сусрет захтевима Предшколске установе „Дечји дани“. Пре неколико година смо помогли тако што смо купили пећ за печење глине, која се користила у креативним радионицама кроз које је прошло много малишана из наших вртића. Ова изложба је доказ да су све креативне идеје спроведене у дело“, рекао је Андреја Миливојевић.