IZLOŽBA POVODOM SVETSKOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Svetski dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležen je i u GO Stari grad, prigodnim programom i izložbom umetničkih fotografija Aleksandra Radoša pod nazivom “Pogled-pokret-život” – postavkom koja je upravo posvećena osobama sa posebnim potrebama. Prikazan je i film – pobednik prvog međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom “Bosi fest”, kao i promotivni film ove kolekcije fotografija. Izložbu je otvorila Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, a događaju je prisustvovao i Risto Raco, član Opštinskog veća, gosti iz nevladinih organizacija koje se bave ovom tematikom, kao i učenici iz osnovnih škola se teritorije Starog grada.

Risto Raco je upoznao prisutne sa naporima koje GO Stari grad, konstantno, godinama unazad ulaže, kako bi pomogla osobe sa invaliditetom (postavljanje rampi i taktilnih tabli, obeležavanje pešačkih prelaza, doniranje usluga “personalnog asistenta”, omogućavanje invalidima bavljenje plivačkim sportovima u SRPC “Milan Gale Muškatirović”, itd…

Proslava Svetskog dana osoba sa invaliditetom, nastavlja se večeras u centru “Sava”, manifestacijom “Život bez barijere”, u organizaciji hendi centra “Koloseum” i drugih NVO koje se bave pitanjima osoba sa invaliditetom. Pokrovitelj je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, uz pomoć gradskih opština Stari grad i Vračar.

Svetski dan osoba sa inavaliditetom, 3. decembar, slavi se od 1992 godine.