FESTIVAL PODVODNOG FILMA OD 10. DO 12. DECEMBRA

Međunarodni festival podvodnog filma, 14. po redu, održaće se od 10. do 12. decembra u dvorani Jugoslovenske kinoteke. Otvaranje Festivala planirano je za subotu, 10. decembar, u 20 časova. Generalni pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja i opstina Stari grad, koja je za organizaciju Festivala izdvojila 300.000 dinara. Festival su podrzali Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda , Savez ronilaca Srbije i Institut Servantes.

Na ovogodisnji Festival u takmičarskoj konkurenciji prijavljeno je preko 70 filmova svetske produkcije. Glavni cilj Festivala je podsticanje , usmeravanje i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine, naročito voda. Međunarodni Festival podvodnog filma u Beogradu dobio je veliko priznanje od strane programa UN za zaštitu životne sredine kao jedan od najznačajnijih evropskih filmskih festivala koji promovišu zaštitu voda. Centar za informacije i komunikacije programa UN sa sedištem u Rimu uvrstio je Festival podvodnog filma u Beogradu u mrežu festivala koji se odvijaju pod pokroviteljstvom UN.

Moto Festivala je «Neka vode uvek budu čiste», a filmovi koji će se prikazati na Festivalu su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.